Główna | Oferta | Aktualności | Prasa o nas | Kontakt



  Nawigacja
O Firmie
Przepisy
Referencje
Dystrybucja
Magiczne miejsca
  Konkurs
Spotkanie ze ślimakiem
I eliminacja
Katowice 14-07-2004
I eliminacja
Katowice relacja
II eliminacja
Koszalin 28-08-2004
II eliminacja
Koszalin relacja
III eliminacja
Łódź relacja
IV eliminacje
Poznań 05-10-2004
IV eliminacje
Poznań relacja
V eliminacje
Zakopane 02-12-2004
V eliminacje
Zakopane relacja
VI eliminacje
Szczawno 18-02-2005
VI eliminacje
Szczawno relacja
VII eliminacje
Mikołajki 15-04-2005
VII eliminacje
Mikołajki relacja
VIII eliminacje
Warszawa 07-05-2005
VIII eliminacje
Warszawa relacja
Finał ślimaka
Warszawa 24-05-2005
Finał ślimaka
2005 - relacja
Regulamin
Stanowisko konkursowe
Zgloszenie uczestnika
Lista finalistów
  Sponsorzy

 

  Reklama
 
 Eliminacje dla Mazur już 15 kwietnia w Mikołajkach

VII eliminacje Spotkań ze Ślimakiem dla województw warmińsko-mazurskiego, podlaskiego i kujawsko pomorskiego odbędą się 15 kwietnia 2005 roku od godziny 10.00 podczas trzeciego dnia targów TUR GASTRO HOTEL w Mikołajkach, na które zapraszamy już dziś wszystkie chętne drużyny z regionu. Zapraszamy restauracje, hotele i kucharzy, którzy chcą podjąć się wyzwania i przygotować potrawy ze ślimaków. Mazury to region, którym ślimak winniczek występuje obficie więc to dobre miejsce do eksperymentów. Drużyny jak zwykle na przygotowanie zakąski i dania głównego będą miały 60 minut. Dania trzeba rozłożyć po sześć zakąsek i sześć dań głównych. Tym razem do jury profesjonalnego zaprosiliśmy Wiesława Bobera z Hotelu Belweder w Ustroniu, Michała Miłka - Szefa Kuchni Restauracji w Pałacu Czarny Las z Woźnik k/Częstochowy i Ryszard Dudziak Szef Kuchni Restauracji Bakata w Warszawie. Jury degustacyjne wybierzemy spośród gości targów, reprezentantów mediów i organizatorów TUR GASTRO HOTEL w Mikołajkach.

Program trzeciego dnia targów TUR GASTRO HOTEL w Mikołajkach tj. 15 kwietnia 2005 roku
10.00 -15.00 VII Eliminacje Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Spotkania ze Ślimakiem dla województw warmińsko-mazurskiego, podlaskiego i kujawsko pomorskiego

10.00 - 11.00 - konkurs "Aranżacja Stołu Okolicznościowego"
11.00 - 11.30 - konkurs "Prezentacja Jednego Talerza" w kategorii szkoły - Kulinarne Centrum Targowe
13.30 - ogłoszenie wyników konkursu "Prezentacja Jednego Talerza" w kategorii szkoły
14.00 - ogłoszenie wyników i wręczanie nagród laureatom konkursu "Aranżacja Stołu Okolicznościowego"
15.00 - losowanie nagród w konkursie dla odwiedzających targi - Sponsor konkursu firma GASTROMER , ECOLAB, GASTE
15.30 - ogłoszenie wyników VII Eliminacji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Spotkania ze Ślimakiem dla województw warmińsko-mazurskiego, podlaskiego i kujawsko pomorskiego, wręczenie dyplomów i upominków uczestnikom,
17.00 - zakończenie targów.

Organizatorem Konkursu Spotkania ze Ślimakiem jest firma Ślimaki PL z Katowic, a współorganizatorem eliminacji w Mikołajkach - Poznańska Agencja Targowa INEXPO - organizator cyklicznych spotkań targowych TUR GASTRO HOTEL, które odbywają się już od kilku lat. To już 40 edycja targów, a w Mikołajkach goszczą po raz piąty. Targi odbywają się pod patronatem: Ministerstwa Gospodarki i Pracy , Telewizji Polskiej SA TVP 3 , Polskiego Radia S.A. Program I.
Zapraszamy od środy 13 kwietnia do piątku 15 kwietnia 2005 roku w godzinach od 10.00 do 17.00,
do Hali SPORTOWEJ w Mikołajkach przy ul. Łabędziej 1 - Wstęp dla zaproszonych gości - bezpłatny!

Targi TUR-GASTRO-HOTEL Mikołajki 2005 objęte zostały honorowym patronatem :
Burmistrza Mikołajek.
Wszystkie informacje na stronach organizatora: www.tur-gastro-hotel.com.pl

Powoli eliminacje naszego konkursu dobiegają końca i po Mikołajkach pozostanie nam wyłonić zwycięzców z województwa mazowieckiego. O terminie i miejscu poinformujemy już niebawem na naszych stronach internetowych. Zapraszamy wszystkich kucharzy do udziału w konkursie, zapraszamy wszystkich chcących zobaczyć kucharzy w akcji, zapraszamy wszystkich do smakowania się w wykwintnej kuchni, zapraszamy wszystkich do udziału w Dniu Ślimaka 24 maja - restauracje jak i chcących spróbować niespotykanych i nowatorskich potraw.


Copyright: 2004 Piotr Burda & Ślimaki PL
Wszystkie prawa zastrzeżone, kopiowanie całości, części serwisu, bez zgody redakcji zabronione